BELEDİYEMİZ HAŞERELERE KARŞI MÜCADELEYE BAŞLADI

25.05.2017 16:26:00

Belediyemiz Haşerelere Karşı Mücadeleye Başladı Viranşehir’de Yaz aylarının en büyük sorunlarından biri olan Sinek ve haşerelere karşı Belediyemiz İlaçlama çalışmalarına başladı. 6 pikap 2 holder ve 8 personelle başlayan ilaçlama çalışmaları yaz ayları boyunca artarak devam edecek. İlaçlama çalışmaları pazar yerleri ve çöp konteynırları başta olmak üzere Viranşehir İlçe sınırların tümünde yapılacak. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Belediye Başkanvekilimiz İlçe Kaymakamı Sayın Ömer Çimşit,” Belediyemiz Veteriner Hekim öncülüğünde başlayan ilaçlama çalışması ile haşerelere karşı mücadelemiz başlamıştır ” dedi. Halk sağlığını ilgilendiren konularda belediyemiz üzerine düşen her türlü vazifeyi büyük bir hassasiyetle yerine getirmeye çalışıyor diyen Sayın Çimşit, “Ekiplerimiz, gerekli ekipmanları ile birlikte tüm sokak ve bahçelerdeki haşere üretmesi muhtemel alanları kontrol ederek ilaçlama çalışmalarına başlamıştır. Sinek, böcek, haşerat ve benzeri canlıların üremesini asgariye indirmeye çalışıyorlar. Vatandaşlarımız bu konuda bizlere ne kadar yardımcı olursa çalışmalarımız ve haşeratla mücadelemiz o kadar başarılı olur. Larva mücadelesi 1. etabı sonrasında 2.etap çalışmalarına ve uçkun mücadelemize başlayacağız. Yaz sonuna kadar bu mücadelemiz gece gündüz aralıksız olarak devam edecektir ” diye konuştu. Haşereyle mücadelede çöpe dikkat Haşere ve sineklerin üremesinde en önemli etkenlerin başında çöp ve evsel atıklar bulunuyor. İlaçlama çalışmaları kadar vatandaşların çöplerini de en doğru zamanda dışarı çıkarması gerekiyor. Akşam 20:00 ile 22:00 arasında çıkarılması gereken çöpler zamanından önce dışarı çıkarılırsa eğer sinek ve haşere üremesi için uygun koşullar oluşuyor.