BELEDİYEMİZ'DEN FIRINLARA “HİJYEN VE GRAMAJ” DENETİMİ

10.07.2017 16:43:00

Belediyemiz, İlçede faaliyet gösteren fırınlarda hijyen ve gramaj denetimi yaptı.

Zabıta ekiplerimiz tarafından yapılan denetimlerde 26 fırın denetimden geçti.Ekmek fiyatının artması ile birlikte fırıncılara yönelik denetimlerini sıklaştıran zabıta ekiplerimiz, Ekmeklerin gramajını kontrol ederek hijyen konusunda da gerekli uyarılarda bulundu.Denetimlerde hijyen kurallarına, ekmek gramajları, çalışanların sağlık muayene cüzdanları ile işyeri ruhsatları da denetlenirken, Fırınların genelde kurallara uydukları gözlenip, ekmeklerin de gramajlarının olması gerektiği gibi olduğu tespit edildi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan İlçe Kaymakamı Belediyemiz Başkanvekili Sayın Ömer Çimşit, noksanlık konusunda kesinlikle taviz verilmeyeceğini belirterek, rutin denetimlerin tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Mevzuata aykırı bir duruma rastlanıldığında gerekli yasal müeyyidelerin uygulanacağını vurgulayan Sayın Çimşit, “ Yaptığımız denetimlerde birçok işletmelerin genel durumlarının iyi olduğu gözlemledik. Buda bizi oldukça sevindirdi. Viranşehir Belediyesi olarak insan sağlığına her konuda önem veriyor ve bu yönde gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Son olarak yapmış olduğumuz denetimlerde bazı fırınlara gerekli uyarılarda bulunduk. Umarız bu konuda fırıncılarımız uyarılarımıza gerekli hassasiyet gösterirler. Çünkü Fırınlarımızın hijyenik olması hem bizler için, hemde halkımız çok büyük önem arz ediyor ” diye konuştu.