ZABITA EKİPLERİMİZ İNSAN SAĞLIĞI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI

7.07.2017 10:12:00

Viranşehir’de Halk sağlığına önem veren Belediyemiz, ilçede havaların ısınması ile birlikte çevreye kötü koku veren hayvansal atıkların kaldırılması için harekete geçti.

Belediyemize bağlı Zabıta ekipleri, ilçenin farklı semtlerince cadde ve sokak aralarına gelişi güzel dökülen hayvansal atıkların ( Tezek ), kaldırılması için kapı kapı dolaşarak vatandaşlara uyarılarda bulundu. İlçe merkezinde Hayvancılık yapan vatandaşlara Hayvansal atıkların dökülmemesi konusunda uyarılarda bulunan Zabıta ekipleri, uyarıları dikkate almayan vatandaşlar hakkında ise yasal işlem başlatacaklarını belirtti. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan İlçe Kaymakamı Belediyemiz Başkanvekili Sayın Ömer Çimşit, Halkın yoğun talebi üzerine zabıta ekiplerinin ilçede hijyen denetimi yaptığını ve yapılan denetimlerde uygun görülmeyen alanların temizletilmesi için çalışma başlatıldığını kaydetti. Vatandaşlara çevreye dökülen atıkların kötü izlemin sergilediğini ve kokudan dolayı halkın rahatsız olduğunu vurgulayan Sayın Çimşit, “ Viranşehir Belediyesi olarak halk sağlığına önem veriyoruz. Bu anlamda geniş çaplı çalışma başlattık. Halkımıza hayvansal atıkların gelişi güzel atılmaması konusunda uyarılarda bulunduk. Umarız İlçemizin daha temiz tutulması için halkımızın da bu konuda duyarlı olup bizlere yardımcı olur ” diye konuştu.