BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ
Görev ve sorumluluklar
Bilgi İşlem Müdürlüğü
1- E-devlet ve E-belediye alt yapılarında kullanılmak üzer; gerekli MIS (Yönetim Bilgi Sistemi) ile entegrasyonunu yapmak, diğer yazılımlarla da gerekecek entegrasyon çalışmalarını yapmak, analizlerinin çıkartılmasıve hazırlanması konularında gerekli her türlü çalışmayı yapmak, yaptırmak veya katkıda bulunmak.
2- Belediye personelinin iş ve işlerinin hızlandırılmasına yönelik yazılım çalışmalarını yapmak, saha ekiplerinin verilere ulaşmasını sağlayacak yazılımları yapmak, yaptırmak veya katkıda bulunmak.
3- Varolan yazılımların bakım işlemleri yapmak, düzenli olarak yeni teknolojilere uygun hale getirecek çalışmaları yapmak, yaptırmak veya katkıda bulunmak.
4- MIS (Yönetim Bilgi Sistemlerine) ilişkin hizmetleri ilgili birimlerle iş birliği içinde yerine getirmek, kullanan personelin şikâyet, istek ve sorunlarının çözüme kavuşturulmasına destek vermek, uygulamaların geliştirilmesi çalışmalarını denetlemek.
5- Kurumun hizmetlerini en uygun şekilde vatandaşa sunabilmesi için gerekli sistemin kurulmasına katkıda bulunmak, öneriler sunmak ve sistemin verimliliğinin artarak devam etmesini sağlamak amacıyla sistemi sürekli gözden geçirerek düzenleyici, iyileştirici ve geliştirici çalışmalar yapmak.
6- Vatandaşın Belediye’ye gelmeden yapabileceği tüm işlemlerin E-Hizmet ortamına taşınmak, şikâyet ve isteklere göre yazılımsal değişiklikler yapmak.
7- Belediye web sayfasının tasarımsal ve yazılımsal çalışmalarını yapmak, personelin veri güncelliğini sağlamasına destek olmak.
8- Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarının sağladıkları servislerin kullanıcı dostu uygulamalarla desteklenerek Belediye çalışanlarına sunmak.
9- İstatistikî verileri bir korelasyon içerisinde ihtiyaç duyulan raporlarının hazırlanarak ilgili personelin ve yöneticilere açılmasını sağlamak.
10- Yurt içi ve yurtdışı yerel yönetimler ile kurum ve kuruluşlardaki uygulamalarını yerinde takip etmek, “Kıyaslamasını” (benchmark) yapmak ve kurumda uygulanmasına karar verilen uygulamaların altyapısını kurmaküzere gerekli her türlü çalışmayı yapmak.
11- Viranşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde çağın gerektirdiği her türlü teknolojik ve bilimsel gelişmeyi takip ederek yenilikleri kurumda uygulamak suretiyle kurum çalışanlarının ve vatandaşlarımızın belediye hizmetlerinden yerinde yahut uzaktan, zamanında, yeteri kadar, en az maliyetle ve çağdaş koşullarda yararlanmasını sağlayan yapısal çalışmaları yürütmek.
12- Çağdaş BT (Bilgi Teknolojilerinin), IT (İletişim Teknolojilerinin) ve her türlü teknik gelişmeleri inceleyerek belediyede kullanımlarının teşvik ve temininin sağlanması hususunda çalışmalar yapmak.
13- İnternet üzerinden bilgi paylaşımı, bilgi toplama, yayınlama, e-posta vb. iş ve işlemleri için gerekli her türlü çalışmayı yapmak ve uygulamak.
14- Bilişim ve İletişim teknolojilerinin gerektirdiği tüm araç-gereç ve donanımın tamirini ve bakımını yapmak,yaptırmak, katkıda bulunmak veya desteklemek.
15- Tüm işlemlerin ve bilgilerin dijital ortama aktarılması ve geliştirilmesinin sağlanması konusunda çalışmalar yapmak, yaptırmak, katkıda bulunmak ve desteklemek.
16- Kurumun ulusal ve uluslararası standartta mal ve hizmet üretebilmesi için gerekli tüm ulusal ve uluslararası teknolojik ve bilimsel gelişmelerin araştırılarak kurumda uygulanmasını sağlayıcı her türlü çalışmanın yapılması, yaptırılması veya katkıda bulunmak.
17- Belediyemizin, bilişim ve iletişim teknolojisinin gerektirdiği tüm hizmetlerin yerine getirilmesinden, malzeme araç, gereç, yazılım ve donanımların teminini yapmak veya yaptırmak, yapılmasına katkıda bulunmak,desteklemek.
18- Belediyemiz bünyesinde kullanılan bilgisayar, yazıcı, tarayıcı ve tüm çevre aygıtların kurulum, periyodik bakımı ve çalışmalarının sürekliliğini sağlamak.
19- Belediyemiz bünyesinde kullanılan kurumsal e-posta, kurum içi yayınları, internet erişimi gibi sistemlerinişleyiş kurallarını ve yapılarını hazırlamak, bakım ve sürekliliğini sağlamak.
20- Belediyemiz bünyesinde bulunan tüm verilerin yedeklilik esaslarını sağlamak, acil durum veya felaket durumlarına karşı gerekli acil eylem planlarını hazır bulundurmak ve bu kapsamda bir Felaket Kurtarma Merkezindeveri yedekliliğini sağlamak, felaket anında sistemin o merkezden ayağa kalkmasını sağlanmak.
21- Kurum iş ve işleyişlerinde kullanılan yazılımları hazırlamak, hazırlanan yazılımların, kurum birimlerinin, kendiiç işleyişlerini bilgisayar ortamında veya telefon, tablet, laptop gibi araçlarla uzaktan yapabilmelerini sağlamak, yazılımların ağ ortamında ve ortak veritabanları ile çalışabilmesini sağlamak.
22- Siber Güvenlik kapsamında; düzenli olarak tüm ağın zafiyet taranmalarını yapmak, çıkan zafiyetleri kapatmak,sunucuların, güvenlik duvarının, ağ anahtarlarının (switch), log sisteminin, personel bilgisayarlarınıngerekli güncelleştirmelerini yapmak, SOME siber istihbarat platformuna gelen olayları incelemek ve çözümleriniuygulamak ve mail sistemi üzerinden geçen trafiğini kontrol etmek.
23- Belediye ana binasında, tüm dış birimlerinde ve parklarda bulunan güvenlik kameralarının ihtiyaca göre konumlandırılması, çalışır halde olup olmadığını düzenli olarak kontrol etmek, bakım ve arıza giderme çalışmalarını yapmak.
24- Telefon ve santral sistemlerinin tüm bakım ve onarım çalışmalarını yapmak ve yeni hat çekmek.
25- Belediye bünyesinde bulunan LED ekranlarını yönetmek, arıza ve bakım çalışmalarını yapmak.
26- Müdürlükler bazında yetki görev & sorumluluklar viranşehir belediyesi performans programı
27- Gelen ve giden evrak kayıtlarında standartların oluşturulmasını sağlamak.
28- Kamu kurum ve kuruluşlarından gelen yazılar ile vatandaşların istek, öneri ve şikâyetlerine ilişkin dilekçelerini kabul etmek, konularına göre ilgili müdürlüklere EBYS üzerinden havalesini yapmak, gerektiğinde elden teslimini sağlamak.
29- Her türlü genelge, tebliğ, yönetmelik ve Başkanlık emirlerini ilgili personele duyurmak.
30- Belediyeden kamu kurum ve kuruluşları ile şahıslara gidecek evrakların EBYS üzerinden çıktısını alarak postayla veya zimmet karşılığı ilgili yerlere teslim edilmesi sağlamak.
31- Belediye dışına gönderilecek evrakları eğer gidecek ilgili kurumun KEP adresi varsa EBYS üzerinden gönderimini yapmak yoksa Yazı İşleri Müdürlüğü üzerinden posta ile gönderimini sağlamak.
32- Yürürlükteki mevzuatın ön gördüğü diğer görevler ile amiri tarafından verilen görevlerin icra edilmesini sağlamak.
33- Müdürlüğün tüm yazışmalarının dosyalama düzeni oluşturmak ve Müdürlük arşivini oluşturmak, Personelin her türlü özlük işlerinin tam ve zamanında yapılmasını sağlamak.
34- Müdürlüğün demir baş eşyaların takibini yapmak, yıl içerisinde tüketilen veya kullanılamayacak durumda bulunan demirbaş eşyaların sarfını yapmak.
35-. Müdürlüğün gider bütçe taslağını, stratejik ve çalışma planlarını, faaliyet raporlarını hazırlamak.
36- Bir harcama birimi olarak Müdürlüğün her türlü mali iş ve işlemlerini ilgili mevzuata göre yürütmek.
37- İhale mevzuatına göre gerekli iş ve işlemleri yapmak.
38- Müdürlüğe ait taşınır malların giriş, çıkış, kayıt, değer tespiti, hurda, sayım, devir, bakım, onarım işleri ile yönetim hesabının oluşturulması işlemlerini gerçekleştirmek.