İMAR VE ŞEHİRCİLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
Görev ve sorumluluklar
İMAR VE ŞEHİRCİLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
1- Kesinleşen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planları doğrultusunda 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları ve değişikliklerini yapmak veya yaptırmak, sunulan imar planları/ plan değişikliklerini inceleyerek Başkanlık Makamı’nın olurlarıyla Belediye Meclisi’ne sunmak, kesinleşen imar planı/değişikliklerinin askı ve ilan işlemlerini yürütmek.
2- Belediye Meclisi’nce uygun görülen ve onay-ilan aşaması tamamlanarak kesinleşen imar planlarının, parselasyon planlarını yapmak/yaptırmak, karar alınmak üzere hazırlanan dosyaları Başkanlık Makamı olurlarıyla Belediye Encümeni’ne sunmak. Kesinleşen parselasyon planlarının askı ve ilan işlemlerini yapmak ve tescil yapılmak üzere Kadastro/Tapu Müdürlüklerine iletmek.
3- Meclis ve Encümen kararını gerektiren diğer dosyaları Başkanlık Makamına hazırlamak ve sunmak.
4- Onaylı parselasyon planları doğrultusunda parsellerin imar çapları ve yol kotlarını hazırlamak ve talep üzerine ilgililerine vermek.
5- Binaya ait mal sahipleri ya da vekillerince müdürlüğe sunulan mimari projeleri inceleyerek onaylamak ve diğer projelerin (statik, tesisat v.b.) mimari projeye uygunluğunu denetlemek.
6- Onaylanan mimari proje ve mimari projesine göre kontrol edilen diğer projeler ve sunulan belgeler doğrultusunda yapı izini vermek.
7- Yapı denetim kuruluşları hakkında ilgili yasa ve yönetmelik gereğince (iş ve işlemleri ile ilgili) gerekli yazışmaları yapmak.
8- Yapı Ruhsatı ve eklerine uygun olarak biten binalara mevzuat doğrultusunda yapı kullanma izin belgesi vermek.
9- İnşaatı devam eden ya da biten yapılardaki ruhsat ve eklerine aykırı hususların tespiti halinde mevzuat doğrultusunda gerekli işlemleri yapmak.
10- Dosyaların arşivde usulüne uygun olarak saklanmasını sağlamak.
11- Müdürlüğe gelen yazı ve dilekçeleri yasal süresi içerisinde yanıtlamak.
12- Stratejik planlama, bütçe, faaliyet raporları gibi raporlama işlemlerini yürütmek.
13- İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nü ilgilendiren vergi, resim, harç, katkı ve katılım paylarının tarh ve tahakkuklarını yapmak, askı-ilan işlemlerini yürütmek.
14- Riskli alan tespiti yapmak ve bu alanlara ait dosya hazırlamak, ilgili bakanlıklara müracaat ederek yasal süreçleri yürütmek.
15- Özel şahıslar ve kooperatifler tarafından Belediyemiz denetiminde yapılan yolların imar planına uygunluğunu denetlemek.
16- Temizlik İşleri Müdürlüğü:
17- Belediye sınırları içindeki yerleşim alanlarında oluşan günlük evsel katı atıkları toplayarak katı atık yönetim planı dahilinde depolama alanına taşımak.
18- Poşet uygulamasına geçilmeden önceki kış sezonu döneminde Belediye sınırları dahilinde bulunan binalar ile imarlı arsalarda kentin görünümünü bozmayacak şekilde yeteri kadar çöp konteynırı/bidonunun bulundurulmasını sağlamak.
19- İlçenin cadde ve sokaklarını bir plan dahilinde temizlemek.
20- Temizlik kampanyaları düzenleyerek çeşitli broşür, resim, slogan ve reklam araçları ile ilçe halkının kampanyaya katılımını sağlamak suretiyle kamuoyunda temizlik ve temiz çevre bilincini oluşturmak.
21- Belediye sınırları dahilinde kurulan Pazar yerlerinin temizliğini yapmak.
22- Doğal afetler dolayısıyla meydana gelebilecek su baskınlarının boşaltılmasında diğer kuruluşlarla işbirliği yapmak.
23- Şehir suyu olmayan veya su sıkıntısı çeken konutlara itfaiye ile işbirliği yaparak su dağıtmak.
24- Çöp ve çevre temizliği konusunda yeni teknolojileri araştırmak ve bunların kullanımını sağlamak.
25- Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile çevre temizliği konusunda ortak çalışmalar yapmak.
26- Sağlık İşleri Müdürlüğü ile irtibata geçerek çöp toplama noktalarının ilaçlanmasını sağlamak.
27- Temizlik hizmetlerini mevsimlere göre bir plan ve program dahilinde yürütmek.
28- Müdürlüğün görev, yetki ve sorumluluk alanlarına giren işler hakkında günlük, aylık ve yıllık raporlar hazırlayarak Başkanlığa sunmak.
29- İş güvenliği ile ilgili tüm tedbirlerin alınmasını sağlamak.
30- Atık yağların su, toprak gibi alıcı ortamlara doğrudan verilmesini ve kanalizasyona boşaltılmasını önlemek.
31- Ambalaj atıklarını evsel atıklardan ayrı olarak toplamak suretiyle Ambalaj Atıkları Yönetim Planına uygun olarak toplama, ayırma ve geri dönüşüm tesislerine gönderilmesini sağlamak.
32- Atık pil ve akümülatörler konusunda halkı bilgilendirmek suretiyle atık pil ve akümülatörlerin diğer tip katı atıklardan ayrı olarak toplanması suretiyle taşıma firmalarına teslim edilmesini sağlamak.
33- Belediye sınırları dahilindeki işletmelerde denetimlerin yapılmasını sağlayarak kızartmalık yağların kanalizasyona dökülmesini önlemek ve bu işletmelerin lisanslı geri kazanım tesisleri veya depolama izni almış toplayıcılarla sözleşme yapmalarını sağlamak.
34- Kızartmalık yağların hanelerden toplanması için gerekli sistemi kurarak halkın bu konuda bilgilendirilmesini sağlamak.
35- Kanun, tüzük, yönetmeliklerle ve Başkanlık Makamı’nca verilen diğer görevleri yerine getirmek.